Δελτίο Τύπου (Ελ)


Διεθνές Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, Αθήνα

Αξιότιμοι Κύριοι,

Είμαστε μία ομάδα Συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, η οποία εργάστηκε με ψευδεπίγραφες συμβάσεις επί σειρά ετών σε κενές θέσεις του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα, καλύπτοντας - παρόμοια με το τακτικό προσωπικό - ανάγκες που δεν ήταν απρόβλεπτες ούτε επείγουσες, αλλά διαρκείς.

Η Ελληνική κυβέρνηση, που για χρόνια αρνείται την αποδοχή της αλλαγής του χαρακτηρισμού, των συμβάσεων μας, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν την πραγματική φύση της δουλειάς μας, τώρα, προσπαθεί να σταματήσει ακόμα και τα δικαστήρια από την εξέταση αυτών των περιπτώσεων. Την ίδια στιγμή, εμείς απειλούμαστε από την απόλυση και την ανεργία κατά τη διάρκεια μίας πολύ δύσκολης οικονομικής περιόδου.

Λόγω αυτής της άδικης μεταχείρισής μας από το Ελληνικό Δημόσιο, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε νομική προστασία, αποκατάσταση της εργασιακής μας ισότητας και να κοινοποιήσουμε το πρόβλημά μας στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

ΕΠΕΙΔΗ,

I. Διακρίσεις σε βάρος συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων (Συμβασιούχων) για λόγους “δήθεν δημοσίου συμφέροντος” δεν είναι αποδεκτές στον σύγχρονο νομικό πολιτισμό.

II. Είναι άδικο και παράλογο, την ίδια στιγμή που οι δικές μας συμβάσεις ενδέχεται να τερματιστούν (μέσω προσφυγής της Κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο) η ίδια Κυβέρνηση να προγραμματίζει, 50.000 νέες προσλήψεις Συμβασιούχων προκειμένου να καλύψει τις ίδιες θέσεις που ήδη κατέχουμε.

Σ’ αυτό το πλαίσιο,

1. Παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά να προστατεύσουμε τα ατομικά και πολιτικά μας δικαιώματά με όποιο τρόπο κρίνετε, και

2. Δώστε τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα του προβλήματός μας στη χώρα σας και την κυβέρνησή σας.

ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

* Οι Συμβάσεις μας να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Με σεβασμό

Η επιτροπή αντιπροσώπευσης Συμβασιούχων

simbasiouxoidaem@yahoo.gr

http://simbasiouxoidaem.blogspot.com/

Υ.Γ.
------
Σύνδεσμοι για σχετικά βίντεο εδώ.

http://www.youtube.com/simbasiouxoidaem

Ο λογαριασμός μας στο twitter

http://www.twitter.com/simbasidaem

Ο λογαριασμός μας στο Networked blogs

http://www.networkedblogs.com/blog/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9_%CE%94%CE%91%CE%95%CE%9C/

Δείτε επίσης